Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın merdivenine ehil sarhoş olmak majör bir avantajdır. Kuşkusuz bu üstünlükı yaratmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi kanuni çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni yapılan yüce binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında imal edilmektedir. Fakat kuşkusuz bir yangın merdivenine malik sarhoş olmak ciğerin binanızın yeni olması ya da fazlaca güçlü olması gerekmemektedir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar yararlı ise buna bağlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde bedel arkaışını getirmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalı, kolayca ve hariçya rast açılmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle bile yüce binalarda olması kişilerin yaşama kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiven kapısının en saydam özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında gömlek merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında nazarıitibar edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi karınin hem bile merdivenin yalnızca amacı karınin kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

İşyeri ve özel ülke dairelerinde, meslek ve umum üretimlarında ivedili konum ve alınlaşılmasını istemediğimiz durumlarda can kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Yangın bapları, yangın güvenliği ciğerin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları için bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanmaı ile ilişkin sık sorulan sorular ve cevapları:

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaş ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân esenlar. Yangın kapıları çoğu kez otomatik olarak kapanan Yangın Çıkış Kapısı ve panik barı kabil evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendi kendine kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının sıkı sertya kapanmasını sağlamlamaktır.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Kocaliği 80 cm evet da elan az olan merdivenlerin yalnızca bir yanı sıra korkuluk yeterlidir. Yangın merdiveni kovası ve yangın asayiş holüne cazibe ve mekanik döşem şaftı kapakları açılamaz.

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını sağlar.

Report this wiki page